Letbaner.DK
 
Letbanekontrakt med Keolis
Nyhed 00495  


Driftsselskabets bestyrelsesformand, Flemming Knudsen (tv), trykker hånd med Keolis' danske direktør, Peter Lanng Nielsen (th). I baggrunden ses bestyrelsesmedlem i driftsselskabet, Peter Thyssen. Foto Aarhus Letbane

 

Letbanekontrakt med Keolis

 
19.08.15
Aarhus Letbane Drift I/S har indgået kontrakt med Keolis SA om den fremtidige letbanedrift.

Den 17. juni stod det klart at Keolis SA, som er en franskbaseret internationalt bus-, tog- og letbaneoperatør, skal stå for letbanedriften i Aarhus. Keolis er allerede etableret i Danmark ved datterselskabet Keolis Danmark. Til udførelsen af driften af Aarhus Letbane vil der blive etableret et nyt datterselskab under navnet Keolis Aarhus Letbane.

Bestyrelsesformand Flemming Knudsen, Aarhus Letbane Drift I/S udtaler:
"Vi er meget tilfredse med, at det lykkedes at gennemføre et udbud, hvor Keolis tilbyder et højt kvalitetsniveau til en rimelig pris. Det er også godt for den kommende udbygning af letbaner i Danmark. Vi er især tilfredse med, at Keolis i deres tilbud har stor fokus på passagererne og deres tilfredshed i deres tilgang til opgaven".

Kontrakten indebærer, at Keolis skal stå for den samlede trafikdrift på Aarhus Letbane. I første omgang skal Keolis forberede, at driften kan påbegyndes i maj 2017. Det betyder, at selskabet i løbet af 2016 og 2017 skal ansætte og uddanne ca. 80 letbaneførere samt yderligere personale til styring af letbanen.

Om driftsselskabet

Keolis er en verdensomspændende transportkoncern med hovedkontor i Paris. Selskabet opererer i 15 lande over hele verden, blandt andet i Danmark, hvor 450 busser fragter passagerer på vegne af de offentlige trafikselskaber Movia, Midttrafik og Nordjyllands Trafikselskab.

I Nottingham i England, Queensland i Australien og Waterloo-regionen i Canada sikrer Keolis velfungerende letbanedrift. Selskabets største forretningsområde er dog togdrift i Storbritannien, Holland, USA, Tyskland og Frankrig.

/ME kilde: Aarhus Letbane I/S

 


Relaterede nyheder:

Aarhus letbanetog vist frem

Designet af Danmarks første letbanetog blev præsenteret for pressen i den Rå hal (15.06.15)

Anlægsarbejder på Nørrebrogade

Aarhus Letbane indleder nu arbejdet med anlæg af letbanespor midt på Nørrebrogade og Nørreport. (25.01.15)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen Øverst til venstre.
   
 

Læs mere her:

Keolis SA skal køre letbanen sikkert gennem Østjylland
(Aarhus 17.06.15)
»Ja, letbanen skal udbygges«
(Aarhus 17.06.15)
Würtz: Derfor er letbanen vigtig
(Aarhus 17.06.15)


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold