letbaner.dk  
Miljøgader i Erfurt, Tyskland d. 08.10.2005
Foto: Helge Bay
 
Om foreningen
Forside > Om foreningen  
Forside
Om foreningen
Kontakt
Medlemskab
Betaling
Bestyrelsen
Dokumenter
Publikationer
Plancheudstilling
Trafikgruppen
Forbehold
Tilbage
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Om foreningen Letbaner.DK
 

Foreningen Letbaner.DK blev stiftet i september 2016 i Valby. Foreningen udsprang af trafikgruppen ved samme navn, som har været aktiv siden 2003. Formålet er at informere om fordelene ved moderne kollektiv trafik med fokus på letbaner, samt bidrage til en saglig debat. Med foreningen er der skabt en bedre platform for arbejdet.

Hjemmesiden www.letbaner.dk er foreningens primære talerør, men vi informerer også via pressen, sociale medier, udstillingsmateriale, foldere og præsentationer.

Vi arbejder for at udbrede kendskabet til letbaners styrke for mobiliteten og bæredygtige egenskaber, som denne kollektive transportløsning kan levere. Den kan forbedre miljøet på både støj og emmisioner, samt aflaste det overbelastede vejnet.

Vores informationsarbejde bygger på erfaringer fra bl.a. Europas ca. 200 letbanebyer. Vi mener at det er vigtigt at der nu tages fremtidssikrede beslutninger om trafikken, også for at Danmark kan leve op til de aftalte CO2-mål på COP24.

 
Hvorfor dannede vi forening?

Foreningsstiftelsen i 2016 udsprang af ønsket om en mere formaliseret struktur, der kan fremtidssikre Letbaner.DK og øge styrken i informationsarbejdet. Desuden, og ikke mindst, for skabe kontakt til medlemmer ved at arrangere møder.

Du kan læse om Letbaner.DK's bestyrelse her: Bestyrelsen
Du kan læse mere om den tidligere trafikgruppe her: Trafikgruppen

 

 

 

 

 

 

 

 
© Letbaner.DK
Forbehold Opdateret: 17.12.20