Letbaner.DK
 
TV & video
Forside > TV & video  
Forside
Nyheder
Udland
TV & video
Hvad er en letbane
Link
Om foreningen
Kontakt
Arkiv
Tilbage

Første testkørsel med letbanen i centrum


Det første line-check i centrum til Bolbro blev gennemført med to tog en regnfuld lørdag aften i slutningen af august. Odense, 01.09.21.

Trafikken på Tampere Ratika er begyndt


Finlands premierminister Sanna Marin inviede den nye letbane i Tampere d. 08.08.21 med driftstart dagen efter. Efter byrådet i Tampere i 2016 besluttede, at byen skulle have en letbane, fulgte knap 4 år før banen kunne indvies. Etape 1 skulle egentlig først have stået færdig i slutningen af 2021. Arbejdet skred dog så godt fremad, at man kunne indvie den 4 måneder før. Byggeriet af etape 1 er endog 34 millioner euro under budget.

Letbane er ikke velkommen


Der er ikke forståelse hos et flertal på Københavns Rådhus for at letbanen har høj kapacitet og forbedrer byens liv. De vil ikke tage imod penge fra infrastruktur-aftalen til en letbane i Brønshøj. København 29.06.21.

Testkørsel og trafiksikkerhed i det sydlige Odense


Letbanetestkører Lars Nybo fra Stadler fortæller om farlige situationer i trafikken, han allerede har oplevet - og opfordrer til at holde øje med letbanen og følge færdselsloven. Odense, 07.07.21.

Sophie Hæstorp m.fl. på Glostrup Ejby StationMandag var Glostrups borgmester John Engelhardt og regionsrådsformand Sophie Hæstorp m.fl. ude at besigtige stationen. Glostrup Ejby Station er den første station af de i alt 29 letbanestationer til at stå færdig. Stationen er forsøgsmodel for, hvordan resten af stationerne skal udformes. Det er en fordel at have en prototype på plads så hurtigt som muligt, så vi ved, hvordan stationerne skal spille sammen med det øvrige område. - Glostrup d. 20.05.21.

Rundtur på vedligeholdelsescenter i Glostrup


Letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter er snart bygget færdig. Efter sommerferien overtager Siemens og Aarsleff Rail grunden efter CG Jensen. Se, hvordan bygningen ser ud nu, imens vores byggeleder Mark Andersen fortæller om det sidste igangværende arbejde. Glostrup d. 29.03.21.

Letbanen kan skabe nyt liv i centrum


Henrik Roholdt, medlem af TV 2 Fyns "Den Fynske Redaktion", er inviteret med på en tur langs skinnerne i Odense centrum sammen med Mette Olesen. Hun har forsket i letbaners betydning for udvikling af byer langs med lebanetogenes skinner. Odense, 17.02.21.

Informationstavlen – din guide på stationen


Når du kommer til en letbanestation, kan du nemt og hurtigt orientere dig om næste togafgang via infoskærme over sporet. Men der kan også være andre oplysninger du mangler. F.eks: Hvilken togretning skal jeg benytte? Eller må jeg tage min cykel med i toget?
Odense, 16.02.21.

Andet broløft over S-banen i Herlev


Lørdag d. 30. janaur blev anden stibro løftet på plads over S-banen i Herlev. Se her, hvordan det så ud. Herlev, 01.02.21.

Link: I gang med at støbe ny gangtunnel


Link til video: "Lige nu er gangtunnelen under Nordre Ringvej mellem Glostrup Hospital og Østervej spærret indtil starten af sommeren 2021". Arbejdet i Glostrup vises frem af Hovedstadens Letbane. (Link til nyheden - se videoen lidt nede). Glostrup d. 26.01.21.

Odense Letbane i 2020 fortalt i billeder


Trods pandemien nåede Odense en række vigtige milepæle. Modtagelse af alle 16 togsæt, færdiggørelse af kontrol- og vedligeholdelsescentret i Hjallese, opsætning af kørestrømsanlæg med master og kabler på stort set samtlige godt 14 kilometer spor, færdiggørelse af spor og stationer med få undtagelser samt håndtering af en række uforudsete udfordringer – og ikke mindst færdiggørelse af pladser og arealer nær letbanen,
bl.a. foran Idrætsparken. Odense d. 13.01.21.

Rundvisning Odense Letbane


Dette år (2020) skulle de 16 letbanetog og det store kontrol- og vedligeholdelses-center have været vist frem ved en Åbenhus-festdag. Men som med så meget andet fik corona-pandemien sat en stopper for det. Som plaster på såret er her en virtuel guidet tur gennem letbanetog og kontrolcenter.
Odense d. 18.12.20.

Digital invielse - Spårväg Lund


Nu är det äntligen dags att inviga de efterlängtade spårvagnarna i Lund. Häng med på en resa längs spåret tillsammans med Johan Wester och gäster. Youtube d. 12.12.20.

Trafikinfo fra Rødovre


I 2025 kører letbanen sin første tur mellem Ishøj og Lyngby. Byggeriet er godt i gang flere steder langs ruten, og i oktober gik vi i gang med forberedelser til anlægsarbejdet på Nordre Ringvej i Rødovre. Her skal vi udvide vejen, så der er plads til letbanen. Senior Projektleder, Niels Brock.
Hovedstadens Letbane d. 09.12.20

Sådan fungerer letbanens afgangsskærme


Grafisk designer Janik Frithioff fra Odense Letbane fortæller om funktionerne i perronernes afgangsskærme, designet der skal sikre høj læsbarhed og brugervenlighed særligt rettet mod blinde brugere.
Odense Letbane, d. 23.11.20.

En spårvagnsresa från ESS till Lund C


Här får du följa med på en tur på den nya spårvägen i Lund. Luta dig tillbaka och njut av detta nya transportmedel! P G Andersson, d. 15.11.20.

Bag om letbanen - letbanens kontrolcenter


I løbet af de sidste år har letbanens kontrolcenter på 8500 kvadratmeter rejst sig på en bar mark i Hjallese. I videoen får du et kig ind i det næsten færdige kontrolcenter, og hører site manager Christoffer Niemann fortælle om de centrale funktioner ved bygningen, og nogle af de udfordringer og opmærksomhedspunkter, der kan være ved at komme i mål med så stort et projekt.
Odense d. 30.10.20.

Livet som letbanefører


Hvordan er hverdagen som letbanefører, og hvad skal der til for at blive ansat ved letbanen? Det kan du blive klogere på i videoen, hvor Jens Vestergaard fra Keolis i Aarhus fortæller om livet som letbanefører. Frem til 1.11.20 søger Keolis letbaneførere til Odense Letbane. Odense d. 20.10.20.

Letbanen på Djursland ramt af forsinkelse


Et krydsningsspor i Trustrup er nødvendigt for at køre to tog i timen mod Grenaa. Nu forsinker corona sporet i 15 måneder. TV2 Østjylland d. 09.10.20.

Sådan bliver de mange byggeprojekter koordineret i Odenses bymidte


Noget ganske særligt for letbaneprojektet i Odense er, at letbanen kommer til at køre igennem helt centrale byområder - blandt andet bymidten, hvor Thomas B. Thriges Gade før delte byen i to. Odense d. 07.10.20.

Kom på rundtur og se arbejdet ved Glostrup Station


Der er gang i en masse anlægsarbejde ved Glostrup Station, og vi har været en tur forbi byggepladsen for at få en status. Der fangede vi Cihad Dönmez, ingeniør og byggeleder på Hovedstadens Letbane, som i videoen fortæller om anlægsarbejdet. Glostrup d. 07.10.20.

Hvornår kommer der to tog i timen fra Grenaa?


TV2OJ, Grenaa d. 25.09.20.

Sådan bliver der plads til en letbane gennem byen


Før selve sporarbejdet gik i gang, skulle byen forberedes til letbanen. Når et otte meter bredt spor skal smelte sammen med resten af byen, så påvirker det nemlig udformningen af veje, cykelstier og fortove, som derfor skulle bygges om.
Projektchef Svend Sørensen har haft ansvaret for udførelsen af dette arbejde. Odense d. 20.09.20.

Nu är första spårvagnen på plats i Lund


Tidigt på morgenen ankom den første 'spårvagn' til Lund. Åsa-Hanna hedder Skånetrafikkens nye stolthed som er 33 meter lang og vejer 43 ton. Hun blev fragtet på en 42 meter lang specialbygget lastbil.
Lund d. 29.07.20.

Lunds spårväg tas snart i drift


Spårvägen är klar för test! En uppdatering av projektet och hur det ser ut på stationerna längs sträckan, d. 26.06.20.

Byggeriet ved Glostrup Station


Ved Glostrup Station skal der bl.a. bygges nye broer over jernbanesporene, og for at det kan lade sig gøre, skal der laves en masse forberedende arbejder, før broerne kan komme endeligt på plads i 2021.
Hovedstadens Letbane d. 04.06.20.

Se Spårväg Lund C - ESS från ovan


Följ med på en tur över Lunds spårväg. Vi startar vid forskningsanläggningen ESS i Brunnshög och tar oss till Clemenstorget och spårvägshållplatsen Lund C i centrala staden d. 06.05.20.

De kollektive trafikselskaber er hårdt presset


Midttrafik presset økonomisk. TV2-Østjylland, d. 30.04.20.

Odense Letbane bliver testkørt for første gang


Tirsdag 21/4 kørte der for første gang et letbanetog på sporet i Odense, i første omgang på strækningen langs Hestehaven. d. 29.04.20.

Letbanetog trillede ud på sin jomfrukørsel i Odense


Letbanen blev tirsdag d. 21/4 formiddag testkørt for første gang ved Hestehaven. Det gik ganske stille og roligt, men var ikke desto mindre en historisk milepæl for projektet.
Odense d. 21.04.20.

Aarhus H - Grenaa 01:17 min


Tag den hurtige letbanelinje L1 fra Aarhus til Grenaa. En ny strækningsvideo af Icebreaker78. Aarhus d. 10.04.20.

Letbanen og trafikken i det centrale Lyngby


Byggeriet af letbanen begynder at kunne mærkes i Lyngby. Projektleder Niels Brock, fortæller her hvad trafikanterne kan forvente af de forskellige arbejder på vegne af kommunen.
Lyngby-Taarbæk d. 28.02.20.

Første letbanevogn vist frem


Odense Letbane kunne torsdag fremvise den første af i alt 16 letbanevogne. Nu begynder arbejdet med at teste og indrette togsættene: TV2Fyn, 20.02.20.

Efter tre dages rejse


Sent onsdag aften ankom den første af i alt 16 letbanevogne til Odense. Toget har været undervejs i tre dage fra Berlin. TV2Fyn, 20.02.20.

2019: Året der gik på Odense Letbane


I løbet af 2019 har sporarbejdet bredt sig til hele letbanestrækningen i Odense. Det er ikke foregået uden bump på vejen, men mange steder er letbanesporet for alvor begyndt at blive tydeligt. Genoplev året på sporarbejdet i billeder. Odense, 28.01.20.

Hvordan er det at køre med Aarhus Letbane?


I efteråret inviterede Odense Letbane odenseanerne med på tur til Aarhus. Deltagerne var generelt begejstrede - og de glæder sig til, at der kommer letbane i Odense. (Odense Letbane d. 21.01.20)

Letbanen kører for sjældent til Djursland


Politikere på besøg hos Letbanen. TV2OJ d. 14.01.20.

Oplev den kommende rute langs Ring 3


Oplev den kommende rute på Hovedstadens Letbane i denne video, som, med forbehold for et par mindre afvigelser i ruten i bl.a. Lyngby og ved DTU pga. trafikale forhold, tager hele turen fra Ishøj til Lundtofte.
Hovedstadens Letbane d. 09.01.20.

Letbanen går over budget


TV2OJ, d. 06.01.20.

Hovedstadens Letbane


Fra letbanens kontrol- og vedligeholdelsescentret styres den overordnede drift af letbanen. Her sker den løbende vedligeholdelse, rengøring og parkering af letbanetogene, når de ikke er i drift. Desuden vil kontrol- og vedligeholdelsescentret huse administration og faciliteter. København d. 11.12.19.

Aarhus Letbane klar med handleplan


Direktør Michael Borre i TV2OJ, d. 12.11.19.

Borgere har mistet tilliden til Letbanen


TV2OJ, d. 11.11.19.

Med letbanedirektøren på job


Jeg glæder mig til den dag, hvor det hele bare kører. TV2OJ, d. 29.10.19.

Spårväg Uppsala kommun


För att kunna fortsätta att växa hållbart behöver Uppsala en kapacitetsstark och robust kollektivtrafik som klarar av att förflytta det stora antalet resenärer som förväntas. d. 08.10.19.

Byggeriet ved Lyngby Station


Det er sjældent, at en byggeplads er klemt så godt inde mellem motorvej og togskinner, men det er tilfældet i Lyngby. Her er vi ved at bygge tunneler til fodgængere og til letbanen, som skal køre under både tog og biler.
Hovedstadens Letbane d. 07.10.19.

Historien om Lokalbanorna i Stockholm - Del 1/7


Stockholmshjärta, d. 15.09.19.

Historien om Tvärbanan - Lokalbanorna i Stockholm del 2/7


Stockholmshjärta, d. 22.08.19.

Spårväg Lund C - ESS


En tur från Lund C till ESS, strax ovanför kontaktledningsstolparna, tidigt på morgonen d. 21.07.19.

Letbanen indviet til Grenaa


Den 30/4 2019 kunne letbanen starte kørsel helt til Grenaa, som ikke har haft tog siden lukning af banen den 26/8 2016. Letbanen og Midttrafik arrangerede den 12/5 2019 et særtog for indbudte gæster fra Østbanetorvet til Grenaa. Heriblandt pressen, politikere og flere borgmestre langs banen. På turen fra Østbanetorvet i Aarhus standsede særtoget på udvalgte stationer, hvor det blev fejret med festligheder. Kennys Film, d. 12.05.19.

Åbningsfest for Grenaa-strækningen


TV2 Østj. 12.05.19.

Vigtig tilladelse på plads for Letbanen


Variobahn-tog må nu køre til Odder, hvilket frigiver nødvendige Tango-tog til Grenaabanen.
TV2OJ d. 21.03.19.

#1 Besøg i Bergen: Alle kan bruge Bybanen


Denne gang om tilgængelighed og hvem der kan bruge Bybanen - Odense Letbane d. 24.01.19.

#2 Besøg i Bergen: Effektiv transport med Bybanen


Helt almindelige brugere tale frit om deres erfaringer med Bybanen i Bergen. Odense Letbane har stillet sig op med mobilkameraet på forskellige letbanestationer i Bergen. Denne gang om hvordan Bybanen har påvirket trafikken og måden, man kommer rundt i byen på. - Odense Letbane d. 24.01.19.

#3 Besøg i Bergen: Bybanen kører hele tiden


I myldretiden er der helt ned til 4-5 minutter mellem hver afgang. Det er noget, som de lokale sætter pris på.
Se interview med helt almindelige Bybane-brugere. - Odense Letbane d. 24.01.19.

#4 Besøg i Bergen: Bybanen skaber en bedre by


Denne gang om Bybanen er god for miljøet, den tiltrækker nybyggeri, og den er med til gøre Bergen til en 'rigtig' storby.. - Odense Letbane d. 24.01.19.

Kollektiv trafik samlet til ét selskab?


Metro, buslinjer, lokalbaner, S-tog og snart en ny Letbane i Hovedstadsområdet styres af forskellige aktører. Det skal der ifølge regeringen laves om på. TV2 Lorry d. 22.01.19.

Præsentation af letbanebyggerriet i Brøndby


Video: Den planlagte letbanestrækning bliver 28 km lang og går igennem ni kommuner og får 29 letbanestop - heraf to stop i Brøndby Kommune.
Kommunegis, d. 17.12.18

Sådan bygger vi letbanen


I 2025 ruller Hovedstadens Letbane ud på sin første tur, d. 17.12.18.

Oklahoma City åbner ny letbane


Generationer efter de forsvandt fra byens gader, er sporvognen nu kommet tilbage til Oklahoma City i triumf. d. 14.12.18.

Første skinne til Odense Letbane er lagt


Tirsdag 11. december 2018 var en særlig dag for Odense Letbane. d. 14.12.18.

Letbanen udskyder åbning til Grenaa


Video: TV2 Østj., 06.12.18.

Letbane på tegnebrættet i København


Københavns Kommune: TV2 Lorry, d. 14.11.18.

Kritik af handicapforhold i Aarhus


Nu går borgmesteren i Odder ind i kampen.
TV2 Østj., d. 06.11.18.

Uproblematisk at køre letbane i snevejr


Passagererne frygter en vinter med sne og frost, men det er der ingen grund til, garanterer direktør.
TV2 Østj., d. 29.10.18.

Dialogtur om Letbanen


Venstre går nye veje for at få flere borgere i Lyngby-Taarbæk til at bakke op om den kommende letbane. TV2 Lorry, 17.10.18.

Michael Borre Aarhus Letbane


TV2 Østjyll: Vi kan se ude på Grenaabanen, at folk går over banen hvor der ikke er offentlig adgang, hvor der så er lavet 'trampestier' d. 08.10.18.

Letbane til Grenaa udskudt


TV2 Østjyll. d. 21.09.18.

I Tyskland kører nu verdens første brinttog


Det er dyrere, men meget mere miljøvenligt end dieseltog. AFP news, d. 17.09.18.

Letbanens officielle åbning i silende regn


Det regnede så meget under den officielle åbning, at borgmesterens tale blev holdt i tørvejr inde i letbanetoget. TV2OJ, d. 08.09.18.

Letbanen indviet til Odder!


Den 25/8 2018 kunne letbanen endelig køre med passagerer til Odder. Dagen før kom den sidste godkendelse i hus, så derfor turde man ikke lave et åbningsarrangement i tilfælde af at godkendelsen ikke kom. Derfor blev der arrangeret et lille arrangement på Odder station to uger efter, nemlig den 8/9 – dog i regnvejr. Kennys Film, d. 08.09.18.

Efter to års venten kan man nu tage toget til Odder


TV2 Østjylland, d. 25.08.18.

Odder-borgere jubler. Endelig åbner letbanen


TV2 Østjylland, d. 24.08.18.

Letbanen til Grenaa


VIDEO: Nu testkører letbanen endelig på Djursland (TV2 Østjylland d. 18.07.18)

Aarhus Letbane tester kørsel til Odder og Lisbjerg


Video: Aarhus Letbane kørte mandag d. 16/8 den første af flere afsluttende testkørsler til Odder.(TV2 Østjylland d. 16.07.18)

Letbanen - Byens røde tråd


Den kommende letbane langs Ring 3 får dig nemt og bekvemt fra Lyngby-Taarbæk i nord til Ishøj i syd med stop ved bl.a. DTU, Herlev Hospital og Arken. Letbanen kobler arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner samt velfærds-, kunst- og kulturudbud sammen på tværs. LOOP CITY, d. 20.06.18.

Letbanen mangler pendler-parkering


90 parkeringspladser til 5000 pendlere. TV2 Østjylland, d. 20.05.18.

Jeg løber om kap med Letbanen (10)


"I dette afsnit udfordrer jeg endelig den lydløse lysegrå larve". TV2 Østjylland, d. 20.05.18.

Forskønnelse for millioner


Letbanen i Lyngby forskønnes med nedfældede skinner. TV2 Lorry, d. 27.04.18.

Odense Letbanes design: Værdier, farver og logo


Lars Larson fra Kontrapunkt forklarer, hvordan Odense Letbanes farveskala og logo spiller sammen med de værdier, som letbanen ifølge de kommende brugere skal leve op til. d. 20.04.18.

Flere passagerer tager letbanen end bussen


Der er mere end 40% flere passagerer med letbanen end da bussen kørte på strækningen. TV2 Østjylland, d. 19.04.18.

Hvornår er letbanen i drift?


Selvom Letbanen ikke vil melde en åbningsdato ud, så er der tegn på at det kan blive snart. TV2 Østjylland, d. 16.04.18.

3D: Sådan bliver det at køre med Odense Letbane


Kom med gennem letbanevognen og se, hvordan vi har gjort det nemt for dig at bruge Odense Letbane. d. 11.04.18.

Intet nyt om Letbane til Djursland


TV2 Østjylland, d. 15.03.18.

Letbaneforsinkelser for 70 mio. kr.


En opgørelse viser ifølge TV2 Østjylland, at forsinkelsen af Letbanen har kostet næsten 70 mio. kr. 05.03.18.

Så er der sat underskrift på det store letbaneprojekt


Nu starter eksproprieringsarbejdet til Hovedstadens Letbane. TV2 Lorry, København d. 26.02.18.

Lyngby-Taarbæk: Ja til letbanen


Letbane har skabt stor debat: Nu har Lyngby truffet beslutning. TV2 Lorry, d. 25.01.18.

Byrådsmøde i Lyngby


Se hele mødet på Lyngby Rådhus d. 25.01.18 her.

Trustrup venter på Letbanen


Stationsbyerne på Djursland er nu klar til letbanen. TV2 OJ, d. 24.01.18.

Hovedstadens Letbanen et stort skridt nærmere


Video: TV2 Lorry, d. 11.01.18.

Borgmester vil have vejledende afstemning


Video: TV2 Lorry, d. 11.01.18.

Letbanen er indviet!


Oprindeligt skulle det have været i foråret, men den 21.12.17 rullede letbanen i Aarhus for første gang med passagerer. Kennys Film d. 22.12.17.

Odder må vente længere på letbanen


De sidste tests på Odderbanen afventer en ibrugtagningstilladelse: TV2 OJ d. 28.12.17.

Lettet letbane-direktør: Det er fantastisk.


Se interviewet med Claus Rehfeld moshøj på åbningsdagen her: TV2 OJ, 21.12.17.

Indstillet på åben undersøgelse


Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, kritiserede lørdag det forløb, som Letbanen har været igennem i forbindelse med sikkerhedsgodkendelserne:
TV2 OJ, d. 16.12.17.

Letbanesikkerhed på Mindet halter


Der er endelig blevet lukket for højresving i kryds ved Mindet. Letbane-kryds lavet dårligt af Aarhus Kommune.
TV2 OJ, 22.12.17.

Nye Letbane-problemer:


Trafikstyrelsen giver IKKE tilladelse til at køre: TV2 OJ, d. 12.12.17.

Aarhus H - Universitetshospitalet 00:18 min


Stiften fik lov at montere et kamera på letbanelinje L2, så du kan komme med letbanen til Skejby før den blev åbnet. Aarhus d. 08.12.17.

Du kan klage eller bage!


Aarhusianere arrangerer letbanefest på lørdag d. 16/12. Vil fejre Aarhus Letbane på havnefronten : TV2 Oj, d. 08.12.17.

Planforslag Fyllingdalen i Bergen


Bybanen i Bergen udvides ligesom alle andre steder. Se hvordan 4. etape fra Sentrum til Fyllingdalen mod sydvest kommer til at forløbe med tunneler i den bjergrige egn. Bergen Kommune, d. 04.05.17.

Odense Letbanes mobile udstilling


Mobil udstilling er indrettet i en ombygget skurvogn. Den flytter rundt i Odense med letbanearbejdet. Se hvor udstillingen befinder sig. Odense Letbane d. 02.10.17.

Letbanen - Byens røde tråd


DTU, Herlev Hospital og Arken kommer tættere på. Om kommende letbane langs Ring 3: Loop City d. 18.09.17.

Redegør for Letbanen


Nyhedsindslag fra TV2 Østjylland, d. 26.09.17.

Derfor har Aarhus Letbane ikke har fået tilladelsen


Kåre Clemmesen, vicedirektør i Trafikstyrelsen: TV2 OJ, d. 22.09.17.

Aarhus Letbane testkørsel


Testkørsel ned ad Nørrebrogaden i Aarhus, hvor faldet er 5-6%. D. 11.09.17. Letbaner.DK.

Region Hovedstad om letbaner


Jens Mandrup fortalte om Regionens ønsker til letbaner. Herover ses interview efter info-mødet hos Letbaner.DK, d. 19.04.2017.

Pas på Letbanen, den testkører


Aarhusletbane har netop begyndt testkørsel i Aarhus, vi fik en snak med direktør Claus Rehfeld Moshøj omkring prøvekørsel af Letbanen. Video: Letbanen d. 05.07.17.

Letbanen træner på vejene i Aarhus


Letbanen skal køres til, og det arbejde er nu gået i gang. Video: TV2 Østjylland, d. 25.07.17.

Kørelærer frygter ulykker med elever og Letbanen


Køreskoleelever og den nye Letbane kan være en farlig cocktail, frygter kørelærer
TV2 Østjylland d. 25.07.17.

Godsbanens natur holder flyttedag


100 års fred er forbi for blomsterne på godsbanearealet, der nu flyttes til et nyt hjem på Randersvej.
Stiften d. 05.07.17.

Nu bliver det virkeligt i Odense


Letbane-byggerod fortsætter, men: - Nu bliver det virkeligt: TVFyn, Odense d. 15.06.17.

Letbanen vil sikre gode forhold


Letbanens tilgængelighed er i fokus:
TV2OJ, Aarhus d. 26.05.17.

Nu testkører letbanen skinnerne i Aarhus


Den længe ventede letbane i Aarhus er i denne uge gået ind i den afgørende testfase: TV2OJ, d. 16.05.17.

Letbanen bekymrer i Lyngby


Positiv vandring og efterfølgende debat i Lyngby: TV2 Lorry, d. 16.05.17.

Nu er der råd til Odense letbane


Det bliver ikke nødvendigt at udskyde det sidste stykke af letbanen i Odense - der er alligevel penge til letbanestrækningen helt til Tarup. TV2 Fyn, d. 29.04.17.

Letbanen kører fra den 23. september


Det bliver på strækningen fra Aarhus H til Universitetshospitalet i Skejby via havnen og Randersvej.
TV2 OJ, d. 26.04.17.

Leth i Letbanens højtalere


Video - Jeg har et stort nok ego til at nyde sådan en rolle. Det er da klart, siger Jørgen Leth.
TV2 OJ, d. 26.04.17.

Letbanen skal trække investeringer til Odense


Byggeri for mere end 15 milliarder - ligesom man har set det i andre letbanebyer. Skinnerne giver nemlig investorer en sikkerhed for, at beliggenheden også vil være attraktiv i fremtiden. Odense d. 11.04.17.

Syv byer er stadig ikke klar


En sikkerhedsgodkendelse fra DSB lader vente på sig.
TV2 OJ, d. 18.03.17.

Kom med en tur gennem det nye letbanetog


TV2 OJ, d. 22.02.17. Læs mere her...

Risiko for ulykker - Vil forhindre ulykker


TV2 Østjylland, d. 21.02.17.
Se hele nyhedsindslaget her (Start ved 2:30)

Bybanen i Bergen

Norsk design og arkitektursenter. Vimeo d. 12.12.16.

Overraskende gæst ved DOKK1


Aarhus Letbane kunne netop trille en vogn frem til Mindet ved DOKK1. TV2 OJ, d. 21.01.17.

Sporlægning København-Ringsted


Fed video og flotte billeder fra Sjællands store baneprojekt. Video: Vestegnen, d. 20.01.17.

Nu bliver letbanen testet


Video: TV2 Østjylland, d. 07.12.16.

Variobahn letbanen i Viby Jylland


Video: Aarhus Stiftstidende på Youtube, d. 07.12.16.

Aarhus Letbane status oktober 2016


Åbent hus og status på Aarhus Letbane, Oktober 2016. (Video: Letbaner.DK d. 31.10.16)

Letbanen sætter miljøet i højsædet


Aarhus Letbane, der lørdag holdt åbent hus, lader ikke regnvand og energi gå til spilde. (TV2 Aarhus 08.10.16)

Byen i bevægelse: Letbanen ved Benedikts Plads


Hvordan kommer Odense Letbane til at se ud i byrummet, og hvad tilfører den byen? (Odense Letbane 24.08.16)

Danmarks første letbanetog


Danmarks første letbanetog sat på skinner i Aarhus.
(Aarhus Letbane 23.06.16)

Sådan ser det ud: Det første letbane-tog


TV 2 | ØSTJYLLAND fik lov at tage med til Berlin og besigtige det første letbane-tog. (TV2 Aarhus 13.05.16)

Spårväg i Lund, visualisering


Lunds kommun, d. 16.03.16.

RING 3 KRISEN

Se TV-indslag og debatartikler under forløbet af Ring 3 krisen, foråret 2016. (30.07.16)

Tag en tur med "MalmöExpressen"

Se, hør og døm selv.
Oplev turen med en BRT-bus i Malmö.

(Youtube 11.2015)

Ny linje for Ring 3 letbanen godkendt.

Byrådet vedtog i august at man skulle foreslå en ændring af linjeføringen, så Letbanen i stedet kommer til at løbe via Ishøj Strandvej. (Ishøj 28.10.15)

Den grønne linje i Odense

Sådan kommer letbanens stationer til at se ud (Odense Letbane 04.09.15)

Forsvarsministeren besøger Aarhus H

Forsvarsminister Nicolai Wammen og rådmand Kristian Würtz har set på anlægsarbejdet omkring Aarhus Letbane (TV Aarhus 27.04.15)

Aalborg Letbane

Aalborg Letbane skal stå færdig i 2021. Her kan du komme med en tur på ruten. (Aalborg Kommune 18.03.15)
Projektet er siden frataget bevillingen.

TRANSPORT I ZÜRICH

Where People Are Welcome and Cars Are Not: STREETFILMS.
(vimeo.com d. 14.10.14)

Effektiv kørsel med ældre sporvogne

GT8 (Düsseldorfere) på Straßenbahn Mannheim / Ludwigshafen / Heidelberg: Betamas. (Youtube.com, dec. 2013)

Helsinki Central sporvognsstop

Timelapse video/luftfoto fra 10. sal restaurant med close up af Helsinki banegårdsplads, kilde: Jontsa73.
(Youtube.com, jan. 2013)

Le Tramway de Strasbourg.

Reportage fra letbanen i Strasbourg, der åbnede den første strækning i 1994.
(Youtube 26.06.2012)
   

TV & videolink

This is why everybody should be pushing for better public transportation
(Halifax 27.01.19)
Automated tram demonstrated in Potsdam
(Potsdam 18.09.18)

Video Der Spiegel
Grøn letbane i Lyngby
(TV2 Lorry 27.04.18)
Flere passagerer tager letbanen end bussen
(TV2 OJ d. 19.04.18)
Virksomhed vinder letbane-kontrakt for en milliard: Yes!
(København 12.01.18)
Snoren er klippet: De første passagerer triller med Aarhus Letbane
(Aarhus 21.12.17)
Bedre komfort end i metro og S-tog
(Aarhus 21.12.17)
Test: Letbanen kører biler, busser og cykler agterud
(Aarhus 03.11.17)
Naturvejleder jubler: Vilde urter langs letbanen
(Aarhus 05.07.17)
Letbanen bliver en logistisk fordel for storcentrets eksterne kunder
(Lyngby 28.06.17)
Byggeri for mere end 15 milliarder kroner langs letbanen
(Odense 12.04.17)
Åbning: Bybanen har gjort Bergen til en bedre by at bo i.
(Bergen 15.08.16)
Første sporvogn i Danmark siden 1972 (DR2 Morgen 23.06.16)
Første letbane-tog er kommet på skinner (TV2 Aarhus 23.06.16)
Letbanen endelig i hus.
(TV2 Lorry 31.05.16)
Lov om Hovedstadens Letbane L102 er
3. behandlet og vedtaget enstemmigt.
Se mødet

(Folketinget 31.05.16)
505 dages letbane-byggeri kogt ned til 2 minutter
(Aarhus 16.12.15)
Moderne sporveje / letbaner - nu også i Danmark
(Bodholdt 31.05.15)
Bolivia udvider verdens største urbane svævebane i Le Paz
(Ingeniøren 29.07.15)
Webinar on Danish Tram Projects
Youtube 40 min.
(Lightrailday 10.11.14)
Sporvogne ude af færdselsloven (TV2 Fyn 07.11.14)
Flot video præsentation fra Škoda (ŠKODA TRANSPORTATION 1)
Flot video præsentation fra Škoda (ŠKODA TRANSPORTATION 2)
Going off the rails: The Edinburgh trams saga BBC
(Edinburgh 30.05.14)
Billundbane giver flere Københavnere
(TVS d. 14.01.14)
Aftale om Ring 3-letbanen underskrevet
(myldretid 01.07.13)
Aarhus letbane - Kick Off Transportminister Henrik Dam Kristensen
(Trafficnews 24.06.13)
'Kick off' til Aarhus letbane
(TVØstjylland 24.06.13)
Bybanen fra Nesttun til Lagunen
(Bergen 21.06.13)
Assens vil også have en letbane
(TV2 Fyn 20.02.13)


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 02.05.15